Als huiseigenaar zal het vroeg of laat voorkomen dat je je tuin wilt opknappen. De kans is groot dat je hierbij machinaal zult gaan graven. Zeker als je bijvoorbeeld een vijver of een zwembad wilt aanleggen. Als je van plan bent om dit te doen, ben je verplicht een Klic-melding te doen. Als je hier nog nooit van gehoord hebt, hoef je je geen zorgen te maken. Het doen van een Klic-melding is namelijk heel eenvoudig. Hoe het doen van zo’n Klic-melding precies in zijn werk gaat en waarom het zo belangrijk is, vertellen we je in deze blog!

Waarom een Klic-melding?

In alle enthousiasme wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk beginnen met je project. Een graafmachine is zo geregeld, net als alle andere benodigdheden voor het opknappen van je tuin. Toch is het belangrijk om voor aanvang van alle werkzaamheden een Klic-melding te doen. Dit voorkomt namelijk graafschade aan kabels en leidingen onder de grond. Wanneer je zo een melding doet ontvang je namelijk een overzicht van alle ondergrondse leidingen en kabels. Zo ga je pas echt goed voorbereid aan het werk!

Waarom de Klic App?

Belangrijk om te weten is dat een Klic-melding verplicht is. Dit is vastgelegd in de WIBON (voorheen WION) en geldt voor zowel particulieren als bedrijven. Gelukkig kun je op de website www.klic-app.nl heel eenvoudig een Klic-melding doen. Na een aantal stappen is het namelijk al geregeld. Je geeft als eerste aan waar je precies wilt graven. De volgende stap is het ingeven van de werkzaamheden die je op deze locatie plant uit te voeren. Daarnaast is het belangrijk dat je ook aangeeft wanneer je precies begint met de werkzaamheden en hoe lang je schat bezig te zijn.

Dankzij de Klic-app op je mobiel of tablet heb je alle belangrijke informatie en documenten op ieder moment bij de hand. De kans op ondergrondse schade is zo erg klein, waardoor je vlot kunt starten met de werkzaamheden. Voor je het weet kun je dan genieten van je mooie tuin inclusief zwembad en vijver!

KLICAPP handelt niet voor of namens het Kadaster.