Veel trappen verouderen in de loop van de jaren en vooral wanneer mensen een trap in de woonkamer hebben, kan het prettig zijn deze een geheel nieuwe look te geven. Een trap renoveren is vaak een kostbare aangelegenheid, maar met overzettreden kunt u uw trap een nieuwe look geven tegen een zeer betaalbare prijs. Bovendien is het werken met overzettreden gemakkelijker en sneller dan het compleet renoveren van een trap en aangezien we niet zonder trap kunnen, klinkt dat als de ideale oplossing.

Overzettreden

Het woord zegt het eigenlijk al: overzettreden zijn nieuwe traptreden die je over je oude traptreden heen plaatst. Het leuke is dat deze overzettreden in allerlei kleuren en stijlen bestaan. Zo maak je snel een keuze in wat past bij uw interieur. Bent u liefhebber van een klassieke, witte trap? Dan kiest u voor overzettreden in een prachtig withouten kleur. En wat dacht je van een trap met lederlook of voor een stoere uitstraling? Wellicht ben je meer van warme kleuren en ga je voor treden in eikenhout. De mogelijkheden zijn enorm uitgebreid en daardoor wordt het uitzoeken van een nieuwe trap, of wellicht een compleet nieuwe woonkamer een betaalbare en leuke klus.

Doe-het-zelf

Je trap renoveren door middel van overzettreden is prima zelf te doen. Een voorwaarde is wel dat u nauwkeurig bent en een goede kwaliteit lijm gebruikt. U wilt immers geen trap die niet aansluit tegen de muur of traptreden die snel losgaan.

  1. Meet eerst je oude trap zeer nauwkeurig op. Elk stukje en onderdeeltje van de trap moet op de millimeter af gemeten worden.
  2. Vervolgens moeten de overzettreden perfect op maat gezaagd worden. Wij raden u aan dit buiten te doen zodat er geen stof en andere viezigheid binnen komt.
  3. Daarna lijmt u de overzettreden met een kwalitatief goede lijm vast op de oude trap. De lijm die u hiervoor gebruikt is bij voorkeur geluiddempend. Zo voorkomt u dat de nieuwe trap door het hele huis galmt bij gebruik.
  4. Omdat u alleen over de trap heen plakt, is er weinig tot geen sprake van sloop- of breekwerken. Uw huis blijft schoon en heel.

Een trappenbedrijf biedt uitkomst!

Bent u minder handig en wilt u toch uw trap bekleden met overzettreden? Of wenst u informatie over diverse materialen voor traprenovatie? Er zijn veel bedrijven die dit klusje binnen een dag voor u opknappen want in tegenstelling tot een complete traprenovatie, is de variant met overzettreden binnen een mum van tijd klaar. Wel zo praktisch. Via ABC Renovation komt u direct in contact met een expert in trappen bij u uit de buurt. Meteen toegang tot de bovenverdieping en dus meteen genieten van een trap in een stijl die bij u past.