Zonweringen zijn er in allerlei soorten, maten en prijsklassen. Een belangrijk onderscheid is het binnen tegenhouden van de zon of buiten. Het doel van het aanbrengen van zonwering is het voorkomen van te snelle opwarming van het huis en het tegenhouden van te felle lichtinval. Zonweringen zijn in verschillende kwaliteiten en prijzen te koop. Bij de bekende woning discounters zijn zowel oplossingen voor binnen als oplossingen voor buiten in standaardmaten te koop. Dit is vaak niet de allerbeste kwaliteit maar de keus is aan u om te bepalen of goed goed genoeg is. Het kan ook zijn dat u een huis heeft waar standaardmaten niet passen. In dat geval kunt u vrijwel alle soorten zonwering op maat laten maken. De prijs van maatwerk ligt wel wat hoger maar over het algemeen is het ook zo dat, los van de maat,de kwaliteit van het geleverde ook beter is.

Binnenzonwering

Voor binnen kan gekozen worden uit jaloezieën, lamellen, plisette-duette, vouwgordijnen, rolgordijnen of shutters. U heeft dus een ruime keus nadat u de keus gemaakt heeft om iets te gaan doen aan het probleem van het zonnetje in huis. Uiteindelijk bepaalt, behalve bij de shutters, de gekozen stof in welke mate u het zonlicht buiten het huis gaat houden. Gebruikt u vouwgordijnen of rolgordijnen waar helemaal geen licht meer doorkomt dan zult u bij gebruik de verlichting aan moeten zetten. Het mooie van jaloezieën, lamellen en shutters is dat ze traploos te regelen zijn en zonlicht naar eigen keus nog naar binnen kan vallen. Met alle soorten binnenzonwering is altijd wel een bij uw smaak en budget passende oplossing te vinden.

Buitenzonwering

Voor het buten tegenhouden van het zonnetje is ook een aantal oplossingen beschikbaar. Het meest functioneel zijn de buitenscreens die ook vaak bij kantoren gebruikt worden. Het is transparant doek dat naar beneden gedraaid kan worden als het nodig is en speciaal bedoeld is om het felle zonlicht en de warmte buiten te houden. Een zonnescherm is een oplossingen waarmee voor de gevel een stoffen afdak ontstaat dat zorgt voor schaduw in plaats van een binnenvallende zon. Buiten heeft u zo ook schaduw en met een warme zomerdag kan dat heel fijn zijn. Een andere soort zonwering zijn rolluiken. Rolluiken hebben uitstekende zonwerende en inbraakwerende eigenschappen. Markiezen zijn de voorloper van de zonneschermen waarbij het doek niet op een rol maar tussen een raamwerk zit dat opengeklapt kan worden. Dit is een oplossing die vooral bij oudere huizen vaak heel mooi staat.

Vergelijk zonwering leveranciers

Bent u geinteresseerd in een bepaalde soort zonwering? Vergelijk dan altijd diverse aanbieders. Door te vergelijken krijgt u een goed beeld van de gangbare prijzen en bespaart u op uw investering indien u overgaat tot uw aankoop. Via het landelijk opererende netwerk van Mir Bvba vergelijkt u vrijblijvend zonwering en rolluiken offertes.