De buitenmuren van uw woning zijn aan vele omstandigheden onderhevig. Denk aan verschillende weeromstandigheden, begroeiing en ouderdom. Door het impregneren van buitenmuren, breng je een beschermende laag aan op je buitenmuren. Deze laag zorgt ervoor dat je buitenmuren waterafstotend worden en schimmel geen kans geeft om te groeien. Bovendien voorziet het in brand- en vorstwering, en voorkomt het dat vocht van buiten in uw huis trekt. Veel voordelen dus, dat impregneren van uw buitenmuren, maar vast ook een hele klus? Dat hoeft niet. Er zijn veel manieren om zelf uw buitenmuren te impregneren.

Net als verven

Vaak bestaat de voorbereiding op het impregneren van uw buitenmuren uit niet veel meer dan de aanschaf van eenvoudig gereedschap en een geschikt soort impregneermiddel. Met een ladder en roller of kwast binnen handbereik bent u vaak al in staat om uw buitenmuren te behandelen. En net als de aanschaf van verf, valt en staat het impregneren van buitenmuren met de juiste keuze voor het impregneermiddel dat u op uw buitenmuren zult aanbrengen. Deze kan relatief prijzig zijn, maar de investering wegen doorgaans ruim op tegen de voordelen. Bovendien kunt u zich op verschillende manieren laten informeren over welk soort impregneermiddel het meest geschikt is voor uw buitenmuren.

Reinigen

Voor u begint met het impregneren van uw buitenmuren, dient u ervoor te zorgen dat deze zo schoon mogelijk zijn. Met schoon wordt bedoeld dat de buitenmuren onder meer vrij zijn van aanslag als schimmel en mos, en dat ze vet- en stofvrij zijn. Vaak kan het gebruik van een hogedrukspuit hier goed bij helpen. Ook duidelijk zichtbare scheuren of gaten van meer dan een paar millimeter in doorsnede dienen eerst gedicht te worden, voor u begint met impregneren.

Afplakken

Alle zaken die u niet wilt impregneren, zoals kozijnen, glas en tegels, dient u eerst goed af te plakken. Afhankelijk van het soort impregneermiddel dat u kiest, moet u er ook voor waken dat uw dakbedekking schade kan ondervinden van het impregneren. Er bestaan middelen op waterbasis die geen invloed hebben op uw dakbedekking, evenals speciale soorten crèmes. Laat u zich daarom goed over informeren bij de aanschaf van het impregneermiddel. Kiest u voor een oplosmiddel, dan kan morsen lelijke gevolgen hebben.

Bescherming

Ongeacht met welk soort impregneermiddel u werkt, is het zaak dat u beschermende kleding draagt. Denk hierbij aan een overall, aan oogbescherming en aan handschoenen, om zo te voorkomen dat uw kleren en lichaam besmet raken met impregneermiddelen. Bescherm bovendien uw buitenmuren en uzelf door pas te gaan werken bij een geschikt weertype. Bij neerslag zal het impregneren weinig zin hebben, evenals het drogen ervan. Ook kunt u impregneren met behulp van een lagedrukspuit, om zo minder afhankelijk te zijn van verfgereedschappen.

Vochtbestrijding specialist inschakelen

Heeft u hulp nodig? Schakel dan een vochtbestrijding specialist in van CEI. Via CEI komt u in contact met vochtbestrijding- en renovatiespecialisten bij u uit de buurt. Het impregneren van uw buitenmuur is een klus die het bedrijf vrij gemakkelijk uitvoert. Kijk op de website van CEI voor meer informatie over vochtbestrijding en neem vrijblijvend contact op voor een offerte op maat.